Rondreis Mexico

Hoewel Mexico-Stad bekend staat om zijn enorme omvang en overmatige vervuiling, betekent dit dat Mexico wordt beloond met een aantal bezienswaardigheden en geluiden. Als een van de grootste steden ter wereld is er een overvloed aan musea, archeologische vindplaatsen, historische gebouwen en levendige markten om een bezoeker maandenlang te bezetten. De keuzes kunnen overweldigend zijn! Mexico's biodiversiteit is duidelijk een van de attributen waarmee je unieke en ongerepte natuurlijke omgevingen kunt toepassen. Mexico is het land met de meeste biosfeerreservaten in , met 41 biosfeerreservaten die door de UNESCO in de 21 landen zijn aangewezen. Het staat ook in de top vijf van landen over de hele wereld met het grootste aantal biosfeerreservaten.

Klimaat

Mexico City weer is verdeeld in twee seizoenen, droog seizoen van november tot april, en het regenseizoen van mei tot oktober. De lente maanden zijn warm, terwijl de zomermaanden vooral laat in de middag kunnen zijn. Dawn in de herfst en winter wordt erg koud, maar met een verbazingwekkend heldere hemel. De temperaturen variëren van 0 ° C in de maanden oktober, november, december en januari tot 32 ° C in maart, april en mei tijdens hoogtemperaturen van een dag.

Kosten

Hoewel Mexico-Stad wordt beschouwd als een dure stad in vergelijking met andere steden in Mexico, is het erg goedkoop vergeleken met andere wereldsteden zoals Parijs en Tokio. Desondanks is uw reisbudget afhankelijk van uw levensstijl en manier van reizen, aangezien u voor bijna alles goedkope en dure prijzen kunt vinden. Openbaar vervoer is een van de goedkoopste ter wereld en zou geen probleem vormen voor elk budgetbereik terwijl er veel betaalbare plaatsen om te eten zijn. Aan de andere kant vind je hotels van wereldklasse en chique restaurants met hogere prijzen. Een dagelijks budget voor backpackers voor vervoer en maaltijden moet tussen 70 en 150 peso per dag liggen (USD4-9), met het openbaar vervoer en eten op straatkraampjes, terwijl een comfortabeler budget tussen de 200 tot 500 pesos per dag zou moeten zijn (USD11-28) ) met taxi's (taxi de sitio zijn duurder en veiliger) of Uber (vaak de voorkeur aan taxi's als een veiliger en goedkoper alternatief, vooral 's nachts) en eten bij fatsoenlijke sit-down restaurants. Voor degenen met meer verbruiksgeld, vindt u tal van winkels voor uw dollars, euro's, ponden, yen ... enz.

rondreis mexico