Visum Mexico

Wat is een visum? Een inwoner van een ander land die de Verenigde Staten probeert binnen te komen, moet in het algemeen eerst een. visum, dat in het paspoort van de reiziger wordt geplaatst, een reisdocument afgegeven door het staatsburgerschap van de reiziger. Bepaalde internationale reizigers kunnen in aanmerking komen om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen als zij voldoen aan de vereisten voor visumvrij reizen. Het gedeelte Visa op deze website gaat helemaal over VS-visa voor buitenlandse burgers om naar de Verenigde Staten te reizen. (Opmerking: Amerikaanse burgers hebben geen visum nodig voor reizen, maar bij het plannen van reizen naar het buitenland kan een visum nodig zijn dat is afgegeven door het land).

Visum

Als je als toerist Mexico bezoekt, heb je geen visum nodig, maar je moet een immigratieformulier invullen en dit bij je hebben wanneer je Mexico binnenkomt en verlaat. U kunt er een krijgen wanneer u aankomt (formulieren zijn beschikbaar bij grensovergangen of aan boord van vluchten naar Mexico) of online van tevoren via de website van het National Institute of Immigration. Houd er rekening mee dat als gevolg van de vereisten van het online-systeem, de optie vooraf alleen mogelijk is als uw paspoort ten minste 6 maanden geldig is, te rekenen vanaf uw geplande datum van binnenkomst in Mexico. Immigratie-ambtenaren in de haven van binnenkomst kunnen vragen om een ​​bewijs van uw vertrekplannen uit Mexico te zien voordat u toegang tot het land krijgt. Als u vanuit de VS de grens met Mexico oversteekt, is er geen immigratiebeambte in de haven van binnenkomst, maar u moet het dichtstbijzijnde immigratiekantoor identificeren en uw immigratiestatus wissen voordat u verder reist naar Mexico . Het immigratiekantoor is meestal dicht bij het grensgebied te vinden en douanebeambten aan de grens moeten u kunnen vertellen waar het te vinden is. Als je op dit moment de immigratie niet opruimt, is het vaak ingewikkelder om dat te doen als je het grensgebied hebt verlaten.

visum mexico

Reizen met kinderen

De Mexicaanse autoriteiten hebben de regels opgeschort die in mei 2011 van kracht zijn geworden. Kinderen jonger dan 18 jaar die alleen reizen, of vergezeld door een volwassene die niet de ouder of wettelijke voogd is, moeten een speciale vergunning aanvragen om het land te verlaten. Deze regels zijn nu alleen van toepassing op Mexicaanse staatsburgers of buitenlanders met een dubbele Mexicaanse nationaliteit. De begeleidende volwassene kan echter worden gevraagd om bewijs te leveren van zijn of haar relatie met het kind. Hoewel er momenteel geen specifieke vereiste is voor toestemming door een afwezige ouder, kunnen alleenstaande ouders die niet de ouder van het kind zijn of lijken te zijn (bijv. Als ze een andere achternaam hebben) worden gevraagd om bewijs te leveren van hun relatie met het kind en de reden waarom ze met het kind reizen. Dit bewijs kan bestaan uit een geboorte- of adoptiecertificaat, echtscheidings- of huwelijksakten of een ouderlijk verantwoordelijkheidsbesluit.